Aftensmad
Stegte tigerrejer med ris kogt med hvidløg og lime
8 til 10 stk tigerrejer.
olivenolie.
havsalt og peber.
ingredienser, ris kogt med hvidløg servers med lime.
180 g basmati ris.
4 fed hvidløg.
1 stk lime.
olivenolie.
havsalt og peber.
sådan gør du
Varm lidt olivenolie på en pande og steg rejerne 4-5 minutter kryder med salt og peber kog risene efter anvisningen, tilsat grofthakkede hvidløg når risene er møre vendes de med 1/2 spsk olivenolie, salt og peber.
Spareribs med barbecue og marinerede tomatsalat med rødløg
1 bakke spareribs til ovnen eller grill.
ingredienser, marinerte tomatsalat med rødløg.
4 til 6 modne tomater.
1 stk rødløg.
3 spsk balsamico eddike.
5 spsk olivenolie.
frisk koriander.
havsalt og peber.
Steg spareribs efter anvisning og pensel med den færdige marinade skær tomaterne i skiver og læg dem på et fad (husk nu, at jo mindre køleskabskolde de er , des beder smager de) pil og skør rødløg i skiver kom dem henover sammen med balsamico, olivenolie, plukket koriander, salt og peber.
Lad det stå og marinere i 10 minutter.
Bålbagte kartofler med dressing og salat
(6 Pers.)
1 1/2 kg små kartofler.
2 tsk røget paprika.
storflaget salt.
dressing:
3 dl cremefraiche 18%.
2 finthakkede fed hvidløg.
1 bundt hakket persille.
salt og peber.
salat:
1 tsk chilipasta (eller lidt knust chilifrø).
250 g cherrytomater i både.
250 g grillede milde røde peberfrugter.
bredbladet persille.
salt og peber.
1 spsk olivenolie.
vask kartoflerne og gnid dem med paprika og salt pak dem i små pakker
med 3-4 stykker i hver læg dem i bålet eller i ovnen og lad dem stege 1 time
i ovnen ved 220 grader rør dressingen sammen og bland ingredienserne
til salsaen servér det hele på en bakke og dyp kartoflerne i dressing og salsa.
flet et brød
(2 stk.)
50 g smør.
5 dl skummetmælk.
50 g gær.
1 tsk. salt.
750 g hvedemel.
Æg til pensling.
Valmuefrø.
Bland mælk og smeltet smør, smuldr gæren og rør den i mælkeblandingen. Kom salt i og rør mel i, til dejen er glat og smidig. Lad den hæve tildækket til dobbelt størrelse ca. 30 min. Ælt dejen igennem og del den i seks dele. Tril seks lige tykke pølser og flet dem sammen tre og tre. Læg brødene på bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i ca. 20 min. Pensel med sammenpisket æg og strø valmuefrøene over. Sæt pladen på midterrillen i en 220° varm oven og bag brødene i ca. 15 min.
brownie
10 g smør.
200 g mørk chokolade.
2 store æg.
1¾ dl sukker.
2 tsk. vaniljesukker.
4 spsk. hvedemel.
Ostecreme:
125 g neutral flødeost.
3 spsk. sukker.
1 æg.
Smelt smørret i en gryde, skru ned for varmen og kom chokoladen i. Rør, til chokoladen er smeltet. Pisk æg og sukker til en stiv æggesnaps og bland med chokoladen. Rør mel og vaniljesukker i. Kom dejen i en beklædt bradepande på ca. 20 x 30 cm. Rør flødeost, sukker og æg til en jævn creme og læg den i klatter på chokoladedejen. Træk en kniv på kryds og tværs over dejen, så kagen bliver marmoreret. Bag kagen nederst i ovnen ved 170° i ca. 35-40 min. Afkøl kagen i formen.
Tip: Hvis du vil gøre kagen ekstra fristende, kan du pynte den med glasur rørt af en en plade smeltet, mørk chokolade, 1 spsk. smør og 2 spsk. kaffe.