desserter
Æblekage med ingefær og kardemomme
ca. 8 stykker.
3 æg.
250 g sukker (ca. 3 dl).
200 g smør.
2 tsk frisk ingefær.
200 g hvedmel ( ca. 3 1/4 dl).
1 1/2 tsk bagepulver.
1 tsk stødte kardemomefrø.
( fra ca. 15 hele kapsler).
1/2 tsk groft salt.
5 store, røde æbler.
( fx jonagold, ca. 750 g).
2 spsk limesaft.
pynt
flormelis.
tilbehør
3 dl flødfraiche (30%).
1. Pisk øg og sukker lyst og luftigt. Tilsæt smeltet smør og finrevet ingfær, og rør dejen godt sammen.
2. Bland mel, bagepulver, kardemomme og salt sammen, og rør det i æggeblaningen. Riv 2 æbler groft og vend dem i dejen.
3. Hæld dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter). Skær de resterende æbler i tynde både, vend dem med friskpresset limesaft, og stik æblebådene ned i dejen - tag - lagt og i cirkelfacon.
4. Bag æblekagen midt i ovnen ved 175 grader i ca. 1 time.
5. drys æblekagen med flormelis, og server med letpisket flødfraiche.
Nem chokoladekage i bradepande
1 kage, ca. 30 stykker.
350 g sukker (ca. 4 dl).
175 g hvedmel (ca. 3 dl).
4 spsk kakao.
3 tsk vaniljesukker.
3 tsk bagepulver.
250 g smør.
3 æg.
2 dl vand (kogende).
glasur
200 g flormelis (ca. 4 dl).
3 spsk vand.
pynt
kulørt krymmel.
spiseligt glimmer.
1. Bland sukker, mel, kakao, vaniljesukker og bagepulver sammen. Rør smeltet smør og æg i det tørre ingredienser, og vend til sidst kogende vand i dejen.
2. Hæld dejen i en lille bradpande (ca. 25x30 cm) beklædt med bagepapir.
3. Bag kagen nederst i ovnen ved 175 grader i ca. 35 min. Lad kagen afkøle i bradpanden.
glasur
4. Rør flormelis og vand sammen, og fordel glasuren på den afkølede kage. Pynt med krymmel og spiseligt glimmer, og server chokoladkagen direkte fra bradpanden.