desserter

Æblekage med ingefær og kardemomme

ca. 8 stykker.

3 æg.

250 g sukker (ca. 3 dl).

200 g smør.

2 tsk frisk ingefær.

200 g hvedmel ( ca. 3 1/4 dl).

1 1/2 tsk bagepulver.

1 tsk stødte kardemomefrø.

( fra ca. 15 hele kapsler).

1/2 tsk groft salt.

5 store, røde æbler.

( fx jonagold, ca. 750 g).

2 spsk limesaft.

pynt

flormelis.

tilbehør

3 dl flødfraiche (30%).


1. Pisk øg og sukker lyst og luftigt. Tilsæt smeltet smør og finrevet ingfær, og rør dejen godt sammen.

2. Bland mel, bagepulver, kardemomme og salt sammen, og rør det i æggeblaningen. Riv 2 æbler groft og vend dem i dejen.

3. Hæld dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter). Skær de resterende æbler i tynde både, vend dem med friskpresset limesaft, og stik æblebådene ned i dejen - tag - lagt og i cirkelfacon.

4. Bag æblekagen midt i ovnen ved 175 grader i ca. 1 time.

5. drys æblekagen med flormelis, og server med letpisket flødfraiche.


Nem chokoladekage i bradepande

1 kage, ca. 30 stykker.

350 g sukker (ca. 4 dl).

175 g hvedmel (ca. 3 dl).

4 spsk kakao.

3 tsk vaniljesukker.

3 tsk bagepulver.

250 g smør.

3 æg.

2 dl vand (kogende).

glasur

200 g flormelis (ca. 4 dl).

3 spsk vand.

pynt

kulørt krymmel.

spiseligt glimmer.

1. Bland sukker, mel, kakao, vaniljesukker og bagepulver sammen. Rør smeltet smør og æg i det tørre ingredienser, og vend til sidst kogende vand i dejen.

2. Hæld dejen i en lille bradpande (ca. 25x30 cm) beklædt med bagepapir.

3. Bag kagen nederst i ovnen ved 175 grader i ca. 35 min. Lad kagen afkøle i bradpanden.

glasur

4. Rør flormelis og vand sammen, og fordel glasuren på den afkølede kage. Pynt med krymmel og spiseligt glimmer, og server chokoladkagen direkte fra bradpanden.

Lav din egen hjemmeside gratis! Dette websted blev lavet med Webnode. Opret dit eget gratis i dag! Kom i gang